[KENYATAAN RASMI | PEMAKLUMAN CUTI KULIAH]

0

“Tidak tergelincir dua kaki seorang hamba pada hari kiamat sampai Allah menanyakan empat hal: Umurnya untuk apa dihabiskan, masa mudanya bagaimana digunakan, hartanya dari mana didapatkan dan untuk apa dibelanjakan, serta ilmunya bagaimana diamalkan.”

(HR Tirmidzi)

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah rahmat dan kasih sayang-Nya dapat kita mengecapi nikmat Iman dan Islam. Selawat dan salam juga ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW yang banyak berkorban dalam menyebarkan ajaran Islam sehingga sampai kepada kita.

Bersempena pengumuman yang telah diisytiharkan oleh Menteri Pendidikan Mesir, dengan ini fakulti perubatan dan pergigian mahasiswa/wi Universiti al-Azhar telah mengumumkan cuti tersebut akan bermula pada esok hari iaitu Khamis, 29 April sehingga Isnin, 3 Mei.

Sehubungan dengan itu, Biro Akademik PERUBATAN Cawangan al-Azhar (PCA) menyeru para pelajar untuk mengambil perhatian terhadap beberapa perkara tersebut:

1. Segala aktiviti pembelajaran secara fizikal akan ditangguhkan.

2. Segala aktiviti peperiksaan yang diadakan pada tarikh-tarikh tersebut akan ditunda pada tarikh yang lain.

3. Bagi pergigian siswi, segala aktiviti pembelajaran secara ‘online’ ditangguhkan.

4. Bagi perubatan siswa/wi dan pergigian siswa, Ketua Batch perlu merujuk kepada setiap department yang bertanggungjawab pada hari tersebut berkaitan kelas secara ‘online’ sama ada diteruskan atau ditangguhkan.

Biro Akademik mendoakan agar semua ahli diberi kekuatan untuk terus mengulangkaji pelajaran serta dipermudahkan segala urusan oleh Allah SWT kerana tiada kuasa yang dapat menandingi kekuasaan Allah. Diingatkan kepada seluruh ahli agar terus mematuhi SOP pada sebarang aktiviti sebagai langkah bagi mencegah penularan wabak COVID-19.

Sekian, terima kasih.

Untuk sebarang aduan, masalah atau cadangan, sila klik pautan di bawah:

http://tinyurl.com/aduanPCA

http://ask.fm/setiausahapca

“Achieve The Highest , Improve Other”

“PCA: Our Family, Our Unity”
“Ilmuwan Berbakti, Teguh Sehati”

MOHAMMED AIMAN FARHAN BIN AZMI

Ketua Biro Akademik,

PERUBATAN Cawangan al-Azhar 2021/2022.

AUNI BINTI MOHD ASHARI

Timbalan Ketua Biro Akademik,

PERUBATAN Cawangan al-Azhar 2021/2022.

TIADA KOMENTAR

Apa komen anda?